Friday, May 29, 2009

Salata de capsuni cu branza feta

Au ajuns si la noi caldurile... Iata o combinatie extrem de gustoasa: capsuni, branza feta, migdale prajite si salata verde - o alegere excelenta pentru zilele toride, in care avem pofta de ceva proaspat.

* Timp de preparare: 10-15 minute
* 4 portii

Ingrediente:
  • o capatana salata verde, rupta cu mana
  • 200 g capsuni, felii
  • o cana branza feta, faramitata (sau telemea)
  • 3 linguri migdale, fulgi sau tocate fin (sau nuci, sau alune)
  • o lingurita miere
  • o lingurita mustar (Dijon, daca aveti)
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri otet (balsamic)
  • 2 linguri zahar (brun, de preferinta)
  • 2 linguri ulei de masline
  • un varf de cutit de piper

Mod de preparare:
Intr-o tigaie, pe foc potrivit, prajim migdalele, amestecand continuu, pana cand acestea se rumenesc usor. Indepartam tigaia de pe foc si o lasam deoparte.
Intr-un bol, pregatim sosul: amestecam usturoiul, mierea, mustarul, sucul de lamaie, otetul, zaharul si uleiul.
Intr-un bol de dimensiuni mari, amestecam migdalele prajite, salata verde, capsunii si branza. Turnam deasupra sosul, presaram piperul, lasam la frigider pret de 5 minute si apoi servim, simplu sau alaturi de felii de paine prajita cu usturoi.

Pofta buna!

3 comments:

  1. O portie la masa 3, va rog!
    Si o bere rece!

    ReplyDelete
  2. branaza cu capsuni? hmm inca nu am incercat...dar trebuie incercat ;) multumesc de idee

    ReplyDelete
  3. Draghe Anonim, cidru e bun? :P ...

    Draga Adizzy, ma bucur ca ti-am dat idei noi... Astept sa imi spui daca ti s-a parut una buna.:)

    ReplyDelete