Sunday, May 3, 2009

Paste cu dovlecel si rosioare


A venit primavara! Am asteptat atat de mult vremea frumoasa incat acum vrem sa stam cat mai mult afara, la aer curat. Insa dupa 2-3 ore de plimbat prin padure, ne intoarcem acasa cu o pofta teribila de mancare, dar si cu mult prea putin timp ramas pentru gatit... Pentru astfel de momente, iata o reteta rapida, satioasa si , desigur, gustoasa.

* 2 portii
* Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:
  • 300 g dovlecel verde
  • o lingura ulei (eu folosesc ulei de masline)
  • o lingurita sare
  • o jumatate lingurita piper
  • un catel de usturoi
  • 1 dl smantana (15 % grasime)
  • 150 g spaghete
  • 125 g rosioare
  • branza rasa pentru ornat (este potrivit un tip mai uscat de branza sau cascaval)

Mod de preparare:
Taiem dovlecelul pe lat, in felii subtiri. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim dovlecelul, lasandu-l apoi sa fiarba la foc mic, in suc propriu pana ce acesta se evapora. Adaugam condimentele, usturoiul pisat si smantana si lasam sa fiarba incet, aproximati 7 minute.
In timpul asta fierbem spaghetele in apa cu sare si putin ulei, la foc mic, dupa instructiunile de pe pachet. Apoi le scurgem bine (fara a le mai clati).
Pregatim rosioarele taindu-le in jumatati.
La final, amestecam spaghetele, sosul cu dovlecel si rosiile; presaram cu branza rasa si servim.


Pentru “carnivori” am servit alaturi de paste un carnat prajit.

No comments:

Post a Comment